"Η Δύναμη του Νου"

Κείμενο βασισμένο σε εισήγηση από τoν Γαβριήλ Σιμονέτο Σύλλογος "Επιστήμη της Πνευματικότητας" Στα πλαίσια του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργάνωσε η "Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση" την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2006 με θέμα: "Η Δύναμη του Νου"

Διαβάστε Περισσότερα
Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν βλέπει;

Το Τρίτο Μάτι ή έκτο τσάκρα μεταφέρει την ενέργεια της καθαρής όρασης και Διάκρισης. Του Μιχάλης Χατζηθεοφυλάκτου

Διαβάστε Περισσότερα
Η δύναμη της επιθυμίας

Η επιθυμία, είναι μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο μαγνήτη σας. Αυτή η δύναμη μπορεί να σας φέρει όλα όσα ποθείτε. Ή μπορεί να τα εμποδίσει.

Διαβάστε Περισσότερα
Εισαγωγή Στο Συμπαντικό Σύστημα

Aποσπάσματα από το ανέκδοτο βιβλίο του Γιώργου Κυπριωτάκη, "ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ". Τόσο στο λογικό, όσο και στο υπερβατικό επίπεδο υπάρχει ένας ακατάλυτος νόμος: “Δεν μπορείς να πάρεις μια απάντηση, αν δεν έχεις θέσει προηγουμένως την αντίστοιχη ερώτηση, και δεν μπορείς να κάνεις μια ερώτηση αν δεν έχεις πάρει την προηγούμενη απάντηση και δεν μπορείς να πάρεις την προηγούμενη απάντηση, αν δεν έχεις θέσει την αντίστοιχη ερώτηση . . .” και πάει λέγοντας επ΄ άπειρον.

Διαβάστε Περισσότερα
Επιλέξτε Καλές Σκέψεις και Καλλιεργείστε τις

Κάθε φορά που περνάτε τον χρόνο σας ψάχνοντας γιά κάτι που δεν θέλετε, απλά ακτινοβολείτε τον κραδασμό που το ελκύει σε σας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ασθένειες χειροτερεύουν μετά την διάγνωση, συνήθως για λίγο, μέχρις ότου κάποιος να σας πείσει ότι υπάρχει μία θεραπεία στην οποία μπορείτε να εστιαστείτε.

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΑΜΠΑΛΑ: ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Θεωρητική Καββάλα ασχολείται με την δυναμική των πνευματικών πεδίων και αναλύει τον κόσμο των Σεφιρώθ (=θείων εκπορεύσεων), των Αγγέλων (ενεργειών) και των Ψυχών.

Διαβάστε Περισσότερα
Πως να επικοινωνήσεις με τα πνεύματα της φύσης.

Πώς να πλησιάσετε ένα "Στοιχειό". Για όποιον έχει την ευγενή διάθεση, χωρίς εγωισμό και καιροσκοπία και θέλει να επικοινωνήσει με τα πνεύματα της Φύσης, δίνουμε τις βασικές οδηγίες που κάνουν πιθανή την συνάντηση με ένα στοιχειό τύπου Νάνου.

Διαβάστε Περισσότερα
ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Άρθρο του Γιώργου Κυπριωτάκη από το ανέκδοτο βιβλίο του <Το Σύστημα> ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ Υπάρχει Μετενσάρκωση; Ας εξετάσουμε τώρα ιδιαίτερα το φαινόμενο της μετενσάρκωσης στη θεωρία και στην πράξη:

Διαβάστε Περισσότερα
ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΡΩ

Του Γιώργου Κυπριωτάκη. Τα ΤΑΡΩ είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο (και άγνωστο) φιλοσοφικό και γνωσιολογικό σύστημα στην εποχή μας και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ακόμη και εκείνοι που το γνωρίζουν, οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη σύστημα χαρτομαντείας. Και όμως, το μαντικό τους τμήμα, αν και ισχυρότατο, δεν εκφράζει παρά ένα πάρα πολύ μικρό μέρος των δυνατοτήτων τους, θα έλεγα όχι πάνω από ένα 10 %. Η μεγάλη αξία των Ταρώ έγκειται στην συμβολική αποτύπωση υψηλότατης διαχρονικής γνώσης, με σημαντικότατες υπερβατικές αναφορές στη λειτουργία τόσο του φυσικού κοσμικού συστήματος, όσο και του αόρατου κόσμου. Απλά η γνώση καλύφθηκε καλά, σ’ εκείνα τα επικίνδυνα χρόνια του μεσαιωνικού σκοταδισμού (που ίσως κρατάει ακόμα μέχρι τις μέρες μας).

Διαβάστε Περισσότερα
Συγχώρεση: Βοηθάει τη σωματική και ψυχική μας υγεία

” Η συγχώρεση διαλύει το μίσος μέσα μας και μας ελευθερώνει από ένα προβληματικό παρελθόν”, Christopher Peterson.

Διαβάστε Περισσότερα
Η δική μου λίστα στόχων !!!!!

'Ενα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα. -Αρχαία Κινεζική ρήση

Διαβάστε Περισσότερα
Πώς να Διαχειριστείτε τον Θυμό σας

Ο θυμός πυροδοτείτε στους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Θα μπορούσε να συμβαίνει όταν νιώθετε αδικημένοι ή απογοητευμένοι. Για πολλούς ανθρώπους μια αίσθηση αδυναμίας μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και θυμό.

Διαβάστε Περισσότερα
O “Πίναξ του Κέβητος”- Βασίζεται στην απόκρυφη φιλοσοφία Παρμενίδη & Πυθαγόρα …

“Ο Πίναξ του Κέβητος έχει γραφεί υπό μορφή διαλόγου μεταξύ δύο προσώπων, ενός ξένου και ενός πρεσβύτη, που πιθανότατα είναι ο συγγραφέας και υπήρξε κατά τη νεότητά του μαθητής του φιλοσόφου που είχε αφιερώσει το ζωγραφικό πίνακα που βρισκόταν στην είσοδο του ιερού του Κρόνου, μιας πόλης που δεν κατονομάζεται, ανάμεσα σ’ άλλα αφιερώματα.

Διαβάστε Περισσότερα
Όταν το Σώμα και ο Νους είναι Απόλυτα Χαλαρά …

Όταν το σώμα και ο νους είναι απόλυτα χαλαρά, τότε ο ρυθμός των εγκεφαλικών κυμάτων αλλάζει και γίνεται πιο αργός. Ο ρυθμός αυτός επιστημονικά αποκαλείται επίπεδο άλφα ενώ η συνηθισμένη κατάσταση εγρήγορσης με την οποία λειτουργούμε αποκαλείται επίπεδο βήτα. Βιώνουμε το επίπεδο άλφα, όταν βρισκόμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

Διαβάστε Περισσότερα
Τo Stress στην Ζωή

Ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιάδης τέλος 2ου και αρχές 1ου αιώνα διατύπωσαν ότι «όταν ένα μέλος η τμήμα του σώματος πάσχει, τότε όλο το σώμα πάσχει». Κάτι αντίστοιχο αναφέρει και ο Πλάτων στην Πολιτεία του, «Για να θεραπεύσεις το σώμα πρέπει πρώτα να θεραπεύσεις το νου».

Διαβάστε Περισσότερα
Τα οφέλη της θεραπευτικής ύπνωσης- Μάθετε περί τίνος πρόκειται και ποιους αφορά

Το γοργόν ενίοτε μπορεί να έχει και χάρη, και μάλιστα στη θεραπεία τόσο της ψυχής όσο και του σώματος. Αυτό τουλάχιστον ενστερνίζεται η θεραπευτική ύπνωση, που επί της ουσίας είναι μία βραχεία θεραπευτική μέθοδος που ενδείκνυται συμπληρωματικά τόσο για ψυχικά όσο και παθολογικά νοσήματα.

Διαβάστε Περισσότερα
Εχουν όλοι πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία ;

Γιατί να έχω πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία;

Διαβάστε Περισσότερα