Η τιμή των Ονείρων μας

Η τιμή των Ονείρων μας   August 21, 2006

 

 

Αρχάγγελος Ουριήλ μέσω της - Jennifer Hoffman - www.urielheals.com.

μετάφραση   αγγελόπολις 

 

Τι θα γινόταν εάν τα όνειρά μας θα μπορούσαν να γίνουν αληθινά ;  Τι θα γινόταν εάν όλα αυτά που έχουμε θελήσει θα μπορούσαν να είναι δικά μας απλά και μόνο εάν το ζητούσαμε ; Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο δουλεύει το Σύμπαν – εμείς ζητάμε κάτι και αυτό ανταποκρίνεται. Αλλά όταν κοστολογούμε τα όνειρά μας, όταν θεωρούμε ότι γιά την πραγματοποίησή τους υπάρχουν όροι, ότι η εκπλήρωσή τους προϋποθέτει  ένα «εάν αυτό – τότε εκείνο» σενάριο,  τότε παίρνουμε αυτό που θέλουμε σύμφωνα με το κόστος-τιμή που εμείς καθορίσαμε. 

Παίρνουμε ένα πράγμα αλλά  πρέπει να παραιτηθούμε από κάτι άλλο. Έως ότου  μαθαίνουμε ότι η τιμή των ονείρων μας είναι απλά το πόσο πρόθυμοι είμαστε να αφήσουμε να φύγει ο φόβος μας για την μή πραγματοποίηση τους , ο φόβος που λέει ότι τα όνειρά μας θα παραμείνουν ευσεβείς πόθοι. Κάθε ένας από μας έχει ένα όνειρο για τη ζωή του, ένα σενάριο στο οποίο κάνουμε ακριβώς αυτά που θέλουμε, είμαστε ευτυχείς και  πλήρεις σε όλα τα επίπεδα.   

Αλλά υπάρχουν πολύ λίγα στις προηγούμενες εμπειρίες που να συνηγορούν με αυτό το σενάριο. Αντί αυτού, ξέρουμε ότι παίρνοντας αυτό που  θέλουμε σημαίνει να παραιτούμαστε από κάτι άλλο. Δεν θεωρούμε τη ζωή ως μία σειρά από επιλογές και αποφάσεις. Η άποψη της ζωής μας είναι ότι αποτελεί μία σειρά ανταλλαγών, όπου ανταλλάσσουμε ένα πράγμα για ένα άλλο. 

Αυτή  είναι μία "είτε αυτό /είτε εκείνο" άποψη της ζωής. Προκειμένου να βιώσουμε πλήρως την ζωή που θέλουμε να ζήσουμε, πρέπει να αγκαλιάσουμε την έννοια του "και", που σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε ότι θέλουμε  και όλα όσα πηγαίνουν με αυτό, και ότι όλα αυτά θα μπούνε στην θέση τους με Θεϊκή τάξη και συγχρονισμό. 

Όταν είμαστε σε θέση να κινηθούμε πέρα από την αντίληψη του ότι όλα  
έχουν μια τιμή, τότε μπορούμε να βιώσουμε με πληρότητα τα όνειρά μας επειδή αφήνουμε  να φύγει ο φόβος μας που μας λέει ότι όταν κάνουμε αυτό που θέλουμε, τότε χρεωνόμαστε με κάποιο κόστος είτε σε χρόνο, είτε σε προσπάθεια, είτε σε ενέργεια. 

Εάν κάνουμε αυτό που  θέλουμε, κάποιος μπορεί να υποφέρει ή να ενοχληθεί. Ή δεν θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε κάποιους άλλους. Ή μπορεί να απογοητευθούμε επειδή κάτι δεν θα συμβεί. Δεν υπάρχει καμία απώλεια στον Σύμπαν, μόνον Θεϊκή τάξη. Μπορούμε να κινηθούμε πέρα  από τον φόβο ότι θα κάνουμε κάτι λανθασμένο και να αγκαλιάσουμε  τον νόμο της αφθονίας ? 

Δεν υπάρχει καμία τιμή-κόστος που να συνδέεται με τα όνειρά μας εκτός από αυτήν  που τους βάζουμε εμείς. Όταν μπορούμε να συμβαδίσουμε με την ροή του Σύμπαντος, τότε όλα όσα θέλουμε μας είναι διαθέσιμα, και  ακόμα περισσότερα. Είμαστε έτοιμοι να έχουμε όλα όσα θέλουμε ; Αυτό από μόνο του είναι  κάτι που μας φοβίζει λιγάκι επειδή μας τοποθετεί σε θέση ελέγχου και έπειτα εάν δεν έχουμε αυτό θέλουμε, ξέρουμε ποιος είναι ο υπεύθυνος. Η τιμή των ονείρων μας είναι η πίστη, στον εαυτό μας και σε ένα γενναιόδωρο Σύμπαν που περιμένει να ανταποκριθεί στην κάθε μας ανάγκη.  

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ζητήσουμε (αυτό που θέλουμε). Αυτό αφαιρεί από τους ώμους μας την ευθύνη της τελικής έκβασης και την τοποθετεί εκεί όπου ανήκει, στο Σύμπαν. Αυτή την  εβδομάδα, πάρτε το πιό αγαπημένο, εξωφρενικό, το πιό βαθιά επιθυμητό όνειρό σας και πείτε στο Σύμπαν ότι αυτό είναι αυτό που θέλετε. Να έχετε την πίστη ότι θα έρθει σε σας και προετοιμαστείτε  να παρακολουθήσετε  το όνειρό σας να πραγματοποιείται  -χωρίς καμία τιμή - κόστος εκτός από το να πιστεύετε στην ικανότητά  σας να δημιουργείτε την πραγματικότητα των ονείρων σας.

Μετενσάρκωση