Η δύναμη της επιθυμίας

Ας υποθέσουμε ότι έχετε αυτό που πολλοί αποκαλούν μια «φυσι­ολογική» ζωή. Τρώτε, πίνετε, κοιμάστε, πηγαίνετε στη δουλειά σας, συναντάτε κόσμο, έχετε χόμπι και περιστασιακά φεύγετε για διακοπές. Μπορεί να είναι μια πραγματικά υπέροχη ζωή, αν εσάς έτσι σας αρέσει και αν την αισθάνεστε τέλεια. Μια ζωή σαν κι αυ­τή είναι παραδεισένια, όσο βέβαια δε σας κατακλύζει το συναί­σθημα ότι κάτι λείπει. Αλλά, αν όντως ισχύει αυτό… τι είναι αυτό το «κάτι»; Προφανώς είναι κάποια ανεκπλήρωτη επιθυμία.

Η επιθυμία, είναι μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο μαγνήτη σας. Αυτή η δύναμη μπορεί να σας φέρει όλα όσα ποθείτε. Ή μπορεί να τα εμποδίσει.

Η δύναμη του πόθου σας είναι σαν τη δύναμη που έχει ένας άντρας με μια εργαλειοθήκη. Μπορεί να χτίσει μια καλύβα ή να την γκρεμίσει. Οι επιθυμίες σας μπορούν να σας κάνουν να προ­οδεύσετε στη ζωή σας και να καταφέρετε κάτι. Ή μπορούν, ως ανεκπλήρωτοι πόθοι, να σας καταστρέψουν. Είναι μία και μονα­δική δύναμη. Εσείς καθορίζετε πώς θα τη διοχετεύσετε. Μια επιθυμία δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να εκπληρώσε­τε ένα συγκεκριμένο στόχο για να την ικανοποιήσετε. Πάνω απ’ όλα σας δείχνει τι είδους συναισθήματα θέλετε να βιώσετε.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν να φουντώνει μέσα τους η επιθυμία όταν βλέπουν ιστιοπλοϊκά σκάφη στη θάλασσα. Ονειρεύονται χώρες μακρινές και περιπέτειες. Προπαντός, όμως, ονειρεύονται την ελευθε­ρία. Κάποιοι αποφασίζουν να εκπληρώσουν την επιθυμία τους. Δουλεύουν σκληρά για πολλά χρόνια προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για ένα μεγάλο σκάφος. Αντί να βιώσουν την ελευθερία, στο διάστημα αυτό, επιβάλλουν ακόμα περισσότερους περιορισμούς στον εαυτό τους.

Μεταθέτουν την ευτυχία τους για το μέλλον. Με το που καταλάβετε ότι πίσω από κάθε επιθυμία κρύβεται και η ευχή να βιώσετε συγκεκριμένα συναισθήματα, μπορείτε να κρί­νετε αν είναι σημαντικό για εσάς να πετύχετε το συγκεκριμένο στόχο του πόθου σας ή αν μπορείτε να φέρετε τα συναισθήματα στη ζωή σας με κάποιον άλλον τρόπο.

Ο τρόπος για να αξιοποιήσετε τη δύναμη μιας ισχυρής επιθυμίας εί­ναι απλός: δώστε της μια διέξοδο να διοχετευθεί και να καταφέρει κάτι. Για τη δύναμη έλξης του μαγνήτη σας είναι σημαντικό να μην εγκλωβίζετε τις επιθυμίες σας, γιατί τι θα ακτινοβολείτε αν αισθάνε­στε διαρκώς ότι κάτι σας λείπει; Την αίσθηση του ανικανοποίητου. Αν σκοπεύετε να τραβήξετε στη ζωή σας ικανοποιημένους ανθρώ­πους, τότε η ακτινοβολία του ανικανοποίητου δεν είναι το ιδανικό.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να αποκτήσετε σαφή εικόνα της φιλοσοφίας της ζωής σας και να νιώσετε ότι είστε σε καλό δρόμο για το ιδανικό μέλλον σας.

Τι είδους ανθρώπους θα τραβήξετε σε περίπτωση που δεν έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για τη φιλοσοφία της ζωής σας;

– Ανθρώπους που επίσης δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα της δικής τους φιλοσοφίας ζωής. Αυτό μπορεί να αποβεί ιδανικό επειδή πολύ απλά η κοινή ζωή μπορεί να είναι ο σκοπός και η εκπλή­ρωση. Μπορεί, όμως, να δημιουργηθεί γρήγορα μια κατάστα­ση πληκτική, ανεπαρκής και τεταμένη. Αυτό οφείλεται στο ότι δε συντελείται ούτε ωρίμανση ούτε εξισορρόπηση, ούτε καν αλληλοσυμπλήρωση.

– Ανθρώπους οι οποίοι ενθουσιάζονται που δεν έχετε φιλοσοφία στη ζωή σας, γιατί έτσι μπορούν εύκολα να σας ενσωματώσουν στη δική τους φιλοσοφία. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Πόσο καιρό αντέχει κανείς να ζει ως τμήμα της φιλοσοφίας της ζωής κά­ποιου άλλου;

– Κανέναν απολύτως, αφού έχετε ήδη βιώσει την πρώτη και τη δεύτερη περίπτωση και δεν ανέχεστε πια τίποτα άλλο. Και ο τύπος του ανθρώπου που ψάχνετε, κάποιον με σαφή εικόνα, δε θα νιώσει έλξη για εσάς αφού σαφέστατα ψάχνει για έναν αντίστοιχο σύντροφο προκειμένου να εκπληρώσει τις επιθυμί­ες του.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ruediger Schache “Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς”, Εκδόσεις Λιβάνη

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Ακολουθήστε μας στο facebook