Επιλέξτε Καλές Σκέψεις και Καλλιεργείστε τις

Σκόπιμα Επιλέξτε τις Σκέψεις που τις Νιώθετε Καλές

   Abraham - "μία ομάδα από μη-φυσικά όντα"  που επικοινωνούν μέσω της   Esther Hicks.

www.abraham-hicks.com.

 μετάφραση α γ γ ε λ ο π ο λ ι ς

Η Τέχνη του να Επιτρέπεις, είναι το να διαλέγεις σκοπίμως τις σκέψεις που τις νιώθεις καλές, ενώ αφουγκράζεσαι το πώς η σκέψη εξελίσσεται μέσα σου. Η Τέχνη του να Επιτρέπεις, είναι το να θέλεις τόσο πολύ να νιώθεις καλά, ώστε είτε εργάζεσαι με το παρελθόν είτε με το μέλλον ή με το παρόν, σκοπίμως αναζητάς να βρεις εκείνη την σκέψη που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Και καθώς επιλέγεις την σκέψη που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα  και την εξασκείς μέχρι που να γίνει κατά κάποιο τρόπο ένα φυσικό συναίσθημα μέσα σου, τότε όλο και περισσότερο από αυτό που θέλεις  ρέει προς τα σένα.

Δεν υπάρχει μία πηγή για την ασθένεια και μία πηγή για την φτώχεια και ούτε υπάρχει μία πηγή για το σκοτάδι. Το γνωρίζετε αυτό. Δεν λέτε : « ο ήλιος ανέβηκε ψηλά σήμερα το πρωί και έφερε το φώς και μετά η μαυρίλα ανέβηκε ψηλά  σήμερα το βράδυ και έφερε το σκοτάδι.»  Κατανοείτε ότι υπάρχει μία Πηγή η οποία μπορεί να αποσιωπηθεί ή να προσκολληθεί ή ακόμα και να απαγορευτεί και αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Ευ Ζην.  Όμως το Ευ Ζην είναι η φυσική σας κατάσταση.

Μιλώντας συγκριτικά και με αναλογίες, το Ευ Ζην είναι τόσο πολύ  τεράστιο και η απουσία του τόσο πολύ  μικρή. Πώς μπορεί λοιπόν η απουσία του Ευ Ζην να αποτελεί τόσο μεγάλη τροχοπέδη στις ζωές όλων σας?  Όλα έχουν να κάνουν με τον κραδασμικό «αέρα» που εσείς εκχωρείτε. Με άλλα λόγια όσο περισσότερο ψάχνετε γιά αιτίες να νιώσετε καλά, τόσο περισσότερο θα συναντάτε τον ανάλογο κραδασμό. Και όσο περισσότερο θα βρίσκετε αυτούς τους κραδασμούς, τόσο περισσότερο ο Νόμος της Έλξης  θα σας φέρνει άλλα πράγματα που ταιριάζουν με αυτούς τους κραδασμούς. Δεν έχετε προσέξει ότι μερικές φορές μπορείτε να «υποδυθείτε» έναν θετικό ρόλο και κάποιες άλλες φορές έναν αρνητικό? Όταν εστιάζετε την προσοχή σας πάνω σε κάτι που δεν το νιώθετε καλό -  ο Νόμος της Έλξης θα σας φέρει περισσότερο από αυτό.

Καθώς οι άνθρωποι γίνονται όλο και περισσότερο παρατηρητές και όλο και λιγότερο επιλέγουν σκόπιμα τις σκέψεις τους, λαμβάνουν περισσότερο από αυτό που υπάρχει ήδη και λιγότερο από αυτό που θέλουν στα αλήθεια. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι προσφέρουν μία τεράστια ποσότητα των κραδασμικών τους απορροιών σε ανταπόκριση όλων αυτών που παρατηρούν. Και αυτός είναι ο λόγος που θέλετε τόσο πολύ να ελέγχετε τις συνθήκες γύρω σας. Όταν ψάχνετε τις συνθήκες που θα σας κάνουν να νιώθετε καλά , τότε νιώθετε καλά. Και όταν ψάχνετε τις συνθήκες που θα σας κάνουν να μην νιώθετε καλά , τότε δεν θα νιώθετε καλά. Και μετά λέτε, « Πρέπει να κάνουμε κάτι για να ελέγξουμε αυτές τις συνθήκες. Χρειαζόμαστε περισσότερους νόμους. Χρειαζόμαστε περισσότερους κανόνες. Χρειαζόμαστε να ελέγχουμε τους άλλους. Χρειαζόμαστε περισσότερη γονική καθοδήγηση. Χρειαζόμαστε περισσότερο κυβερνητικό έλεγχο και προστασία απέναντι σε αυτό και σε αυτό και σε αυτό.»

Και αυτό που θέλουμε να συνειδητοποιήσετε, είναι ότι δεν υπάρχει προστασία απέναντι σε έναν κραδασμό που εσείς εκπέμπετε, επειδή ο Νόμος της Έλξης λέει, ότι τα όμοια έλκονται. Εάν λοιπόν ψάχνετε συχνά για αυτό το πράγμα που θα θέλατε και μιλάτε γι’αυτό και λέτε ναί σε αυτό, τότε επιτυγχάνετε κραδασμική αρμονία με αυτό – και τότε αυτό πρέπει να γίνει μέρος της εμπειρίας σας.

Αλλά όταν ψάχνετε για αυτό το πράγμα που δεν θέλετε τότε και αυτό θα γίνει μέρος της εμπειρίας σας, επειδή αυτό είναι ένα Σύμπαν  βασισμένο πάνω στην έλξη – και τα πάντα συνυπολογίζονται. Δεν υπάρχουν πράγματα που να εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα.

Κάθε φορά που περνάτε τον χρόνο σας ψάχνοντας γιά κάτι που δεν θέλετε, απλά ακτινοβολείτε τον κραδασμό που το ελκύει σε σας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ασθένειες χειροτερεύουν μετά την διάγνωση, συνήθως για λίγο, μέχρις ότου κάποιος να σας πείσει ότι υπάρχει μία θεραπεία στην οποία μπορείτε να εστιαστείτε.

Εμείς σας ενθαρρύνουμε να πάρετε μία απόφαση σήμερα και να την κρατήσετε για κάθε ημέρα από εδώ και πέρα, που να λέει : Εγώ είμαι αυτός που κάνει το καλύτερο δυνατόν σε κάθε περίσταση.

Όταν κάνεις το καλύτερο δυνατόν σε μία περίσταση , όσο άσχημα και άν είναι τα πράγματα,  τότε πρέπει να καλυτερέψει. Και καθώς καλυτερεύει και εσύ συνεχίζεις να κάνεις το καλύτερό σου, τότε αναγκαστικά γίνεται ακόμα καλύτερο. Και καθώς δεν είναι ακόμα πολύ καλό, εάν εσύ συνεχίσεις να κάνεις το καλύτερο δυνατόν τότε αυτό αναγκαστικά θα γίνεται καλύτερο.

Κάποιες φορές, πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει το χειρότερο δυνατόν γιά ένα ζήτημα που σας αφορά και να διογκώνει σκόπιμα το πρόβλημα σας. Και γνωρίζουμε πως και που και γιατί μάθατε να το κάνετε αυτό. Όταν ήσασταν μικροί  έπρεπε να παρακαλέσετε σε αρκετές περιπτώσεις τους γονείς σας, οι οποίοι ήταν η φαινομενική «δίνη» μέσα από την οποία όλο το Ευ Ζήν  ερχόταν στην ζωή σας. Και όταν λέγατε : « Στα αλήθεια το χρειάζομαι αυτό» η απάντησή τους συχνά ήταν , « Μα αυτό δεν το χρειάζεσαι ». Έτσι λοιπόν και εσείς αναπτύξατε με πολύ προσοχή, σκόπιμους και υπολογισμένους τρόπους συμπεριφοράς για να εκφράζετε τις ανάγκες σας σε αυτούς που πιστεύατε ότι είναι οι δότες των αγαθών. « ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ !!! Δεν βλέπετε πόσο πολύ υποφέρω χωρίς αυτό?» Σας λέμε λοιπόν ότι αυτή η τακτική ίσως να είχε κάποια αποτελέσματα με τους γονείς σας καθώς επιτυγχάνατε μία μέτρια και παροδική βελτίωση στα προβλήματα της ζωής σας, αλλά αυτή η τακτική δεν «δουλεύει» απέναντι στο Σύμπαν το οποίο έχει την ιδιότητα να μεγεθύνει όλες τις επιθυμίες.

Ότι και αν είναι αυτό με το οποίο επιτυγχάνεται την κραδασμική συνήχηση στην ζωή σας, αυτό είναι και που καθορίζει την εμπειρία σας. Εάν θελήσετε ποτέ να μάθετε ποιό είναι το περιεχόμενο των κραδασμικών απορροιών σας, απλά κοιτάξτε όλα αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί  γύρω σας, επειδή τα πράγματα που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από σας είναι πάντα το τέλειο Κραδασμικό Αντίκρυσμα στον κραδασμό που είναι κυρίαρχος μέσα σας

Βρίσκεστε εδώ επειδή θέλετε αληθινά να γίνετε Σκόπιμοι Δημιουργοί. Και εμείς θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ένας Σκόπιμος Δημιουργός είναι στην πραγματικότητα κάποιος που μπορεί και αισθάνεται σκόπιμα. .Ο Σκόπιμος Δημιουργός είναι κάποιος που λέει: «Θέλω τόσο πολύ να νιώθω καλά, επειδή όταν νιώθω καλά, είμαι σε ευθυγράμμιση με αυτό το οποίο είναι η Πηγή μου». Ο Σκόπιμος Δημιουργός δεν απαιτεί από τις συνθήκες να αλλάξουν έτσι ώστε να υπάρχει μία καλύτερη συναισθηματική ανταπόκριση απέναντί τους. Ο Σκόπιμος Δημιουργός λέει: « Θα επιλέξω  - από αυτά που φαίνονται διαθέσιμα – την καλύτερη δυνατή σκέψη-συναίσθημα από το παρελθόν , το παρόν ή το μέλλον και θα εστιάσω σε αυτήν μέχρι να γίνει  ή πηγή τών κραδασμικών μου απορροιών. Και γνωρίζω ότι έπειτα ο Νόμος της Έλξης θα αρχίζει να συσσωρεύει γύρω από αυτήν την κραδασμική απόρροια. Και μετά θα προσπαθήσω γιά την ακόμα καλύτερη σκέψη-συναίσθημα και την ακόμα καλύτερη και την ακόμα καλύτερη.» Και αυτό που ανακαλύπτετε είναι ότι υπάρχει πάντα μία καλύτερη σκέψη-συναίσθημα.

Υπάρχει πάντοτε μία ακόμα πιό χαρούμενη σκέψη από την χαρούμενη σκέψη που σκέπτεστε τώρα. Υπάρχει πάντοτε ένα καλύτερο συναίσθημα  - η ικανότητά σας να επιτυγχάνετε ένα ακόμα καλύτερο συναίσθημα είναι χωρίς όρια.

Η Πηγή επεκτείνεται μέσω της επιθυμίας που παράγεται στο εσωτερικό σας. Λέτε λοιπόν : « Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα να πάω σε αυτήν την φυσική – χωροχρονική – ακραία πραγματικότητα στον πλανήτη Γή. Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα της ποικιλίας που υπάρχει εκεί και όλων των άλλων με τους οποίους θα συνδημιουργήσω. Και μαζί, ο ένας γιά τον άλλον θα  εγείρουμε νέες ιδέες – νέες ιδέες που ποτέ πρίν δεν έχουν υπάρξει σε ολόκληρο το Σύμπαν. Και γιά κάθε νέα ιδέα που γεννιέται, το γνωρίζω ότι το Σύμπαν έχει τον τρόπο και τους πόρους γιά να την τροφοδοτήσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να «πλεύσω» μαζί με την νέα μου ιδέα επίσης.»

Βρίσκεστε λοιπόν σε αυτόν τον χώρο όπου οι αντιθέσεις παράγουν την επιθυμία μέσα σας – μία ανεκπλήρωτη επιθυμία – μία επιθυμία που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Και εάν το θελήσετε, την στιγμή που γεννιέται αυτή η νέα φρέσκια ιδέα, στρέψτε εκεί την προσοχή σας και σκεφτείτε και νιώστε την φρεσκάδα αυτής της νέας ιδέας, τότε η Πηγή Ρέει μέσα από εσάς και σε σάς, μέσα από εσάς και σε σάς, μέσα από εσάς και σε σάς, με αυτήν την ζωοδότρια μορφή. Αν όμως η αντίθεση, σας κάνει να εγείρετε μία νέα ιδέα και μετά εσείς κάτσετε εκεί που κάθεστε κοιτάζοντας την απόσταση που υπάρχει και όλα αυτά που σας χωρίζουν από αυτήν την ιδέα και λέτε: « Αα.. το θέλω αυτό το καινούργιο πράγμα αλλά κοίτα που είμαι σε σχέση με αυτό . Νιώθω τόσο πολύ μακριά του.» Τότε συνηγορείτε σε αυτό που υπάρχει ήδη και όχι σε αυτό που θέλετε στα αλήθεια, καί έτσι κραδασμικά αντιστέκεστε στην νέα ιδέα.

Η Τέχνη του να Επιτρέπεις λοιπόν είναι να αναγνωρίζεις την νεότητα και την φρεσκάδα της νέας ιδέας και όσο πιό γρήγορα μπορείς  να επιτυγχάνεις την κραδασμική ευθυγράμμιση με την νέα ιδέα. Έτσι Δημιουργείτε Σκοπίμως το καλύτεροδυνατόν.

Κάθε φορά που συνηγορείτε με κάτι που επιθυμείτε  - ο Νόμος της Έλξης το φέρνει πιό κοντά σας. Αλλά κάθε φορά που συνηγορείτε σε αυτά που ήδη υπάρχουν, ο Νόμος της Έλξης το κατακρατάει μακριά σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλατεστην ζωή σας. Κάντε λοιπόν αυτό που πραγματικά θέλετε.

Ακούμε κάθε μέρα τον Jerry και την  Esther να μιλάνε για την τελειότητα που υπάρχει στην ζωή τους. Ξανά και ξανά, και ξανά. Έχουν ένα τροχόσπιτο λεωφορείο με το οποίο ταξιδεύουν και το απολαμβάνουν τόσο πολύ, γιατί είναι ένα σπίτι μακριά από το σπίτι, που πάντα το νιώθουν δικό τους και συνέχεια μιλάνε για το πόσο καταπληκτικά περνάνε ξανά και ξανά. Αν τους ακούσει κάποιος που δεν ξέρει, θα τους περάσει για τρελούς έτσι αφού συνέχεια λένε πόσο ωραίο είναι αυτό, και πόσο καλό είναι το άλλο και τι όμορφα που περνάνε εκεί.

Όταν βρίσκετε πράγματα που εκτιμάτε την αξία τους και τα χρησιμοποιείτε σανεστιακά σημεία, τότε ο κόσμος σας πρέπει να καλυτερέψει αναγκαστικά σε όλα ταμέτωπα.

Μπορεί να έχετε 99 πράγματα που να πάνε στραβά στην ζωή σας και ένα μόνο που να πηγαίνει καλά και εάν συνηγορήσετε με αυτό το ένα, τα υπόλοιπα 99 ή θα πρέπει να φύγουν ή να βελτιωθούν, επειδή ο Νόμος της Έλξης  δεν μπορεί να διατηρήσει μέσα στον κραδασμό σας κάτι που δεν του ταιριάζει.

Δεν γίνεται να είστε-νιώθετε καλά και να είστε άρρωστος ταυτόχρονα. Δεν γίνετε να εκτιμάτε κάτι και να το κατηγορείτε ταυτόχρονα.

Καθώς θα αρχίσετε να εξασκείστε, προσανατολίζοντας σκοπίμως τον κραδασμό σας σε αυτά που σας κάνουν να νιώθετε καλά, τότε η ζωή σας πρέπει αναγκαστικά να γίνει καλύτερη – ο Νόμος της Έλξης λέει ότι πρέπει.
 

ΑΒΡΑΗΑΜ μέσω Jerry and Esther Hicks

www.abraham-hicks.com.

Ακολουθήστε μας στο facebook